Kodlama Haftası 2023

Kodlama Haftası 2023

Kod Haftası Nedir?

AB Kod Haftası, ülkelerinde Kod Haftası Elçileri olarak kodlamayı destekleyen gönüllüler tarafından yürütülen bir taban hareketidir. Bütün kod etkinliği organizatörleri - okullar, öğretmenler, kod kulüpleri, kütüphaneler, işletmeler, kamu kuruluşları - etkinliklerini codeweek.eu haritasına eklemeye teşvik edilir.

 

03.10.2023 221

CodeWeek etkinlikleri kapsamında Scratch programıyla "Cumhuriyetimizin 100.Yılı" temalı oyun tasarladık.

17-10-202317-10-202317-10-202317-10-202317-10-202317-10-2023














Kod Haftasının Amacı nedir?

Kodla yaratmayı kutlamak

İnsanları güçlendirmek

İnsanlar arasında bağlantı kurmak

Daha çok insanın bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgilenmesini sağlamak


AB Kod Haftasına nasıl katılabilirim?

Kodlayıcılar, yerel okullarda, ortak çalışma alanlarında, topluluk merkezlerinde veya kütüphanelerde çalıştaylar düzenleyebilir.

Kod yazan öğretmenler kodlama dersleri verebilir, ders planlarını paylaşabilir, meslektaşları için çalıştaylar düzenleyebilir.

(Henüz) kod yazmayan öğretmenler seminerler düzenleyebilir veya anne babaları, öğrencileri veya kod yazanları birbirlerine kodlama öğretmeye davet edebilir.

Anne babalar çocuklarını bir kodlama çalıştayına katılmaya teşvik edebilir.

İşletmeler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar kodlama çalıştaylarına ev sahipliği yapabilir, personelini «eğitmene geri dönme» eylemine eğitmen olarak ödünç verebilir, öğrenciler için eğlenceli kodlama oyunları düzenleyebilir veya kodlama etkinlikleri için sponsorluk sunabilir.

Kamu kurumları, tesislerinde kodlama çalıştayları veya yuvarlak masa tartışmaları düzenleyebilir.

Bir kodlama etkinliğine katılan herkes kendi deneyimlerini AB Kod Haftası web sitesinde paylaşabilir ve başkalarına ilham verebilir!

 

https://codeweekturkiye.eba.gov.tr/